ARTIESTEN

NATIONALE EN INTERNATIONALE TOP ARTIESTEN

Kerstcircus Enschede pakt dit jaar uit!

Ontdek op deze pagina welke nationale en internationale circusartiesten van 18 december 2020 tot en met 3 januari 2021 onderdeel zijn van de eerste editie van Kerstcircus Enschede in het Volkspark. De beste artiesten van over de hele wereld komen rond de periode van Kerstmis en oud en nieuw naar Twente!

Houd ook onze sociale media in de gaten, want daar maken we als eerste nieuwe namen van ons programma bekend!

atze lubach

Spreekstalmeester

Het afgelopen jaar heeft Enschede al kennis gemaakt met de enthousiaste spreekstalmeester en ras entertainer Atze Lubach die vaak op verrassende wijze de piste betrad. Onder zijn leiding liep het circusprogramma op rolletjes. Kerstcircus Enschede is er bijzonder trots op dat deze bekende Nederlandse toppresentator met zijn bijzondere stemgeluid en artistiek improvisatievermogen op luchtige wijze onze kerstcircusshows aan elkaar praat.  

MAX WELDY

Komische trampoline acrobatiek

Max Weldy is een bekende en geliefde komische circusacrobaat die bij Kerstcircus Enschede al stuntelend pogingen doet om op de trampoline zijn kunsten te vertonen. Een echte circusprins uit het eeuwenoude geslacht The Bastiens, beroemd als (voltige)acrobaten. Max Weldy bezorgt je pijn in je buik van het lachen, een act met een verrassend einde.

DI LELLO CLOWNS

Witte clown en august

Jenny en Alan Di Lello vormen samen een bijzonder stel. De Nederlandse Jenny met een balletachtergrond is de witte clown, de aangever en de Italiaanse Alan di Lello speelt de august. Ouderwetse circusclownerie van de bovenste plank waarin elegantie en onhandigheid de vaste componenten zijn. Op creatieve wijzen combineren ze alle middelen om de magie van het lachen te brengen

ANDREJS FJODEROVS

Duivenact

Andrejs uit Letland presenteert op lichtvoetige wijze een act met duiven. De act is zo bijzonder dat Andrejs al in de grootste circussen van Europa mocht optreden. Het vermogen om duiven iets te leren wordt zwaar onderschat volgens Andrejs. Ze zijn zeker niet dom, binnen drie weken nadat ze uit het ei zijn leren ze al een eerste trucje. Natuurlijk wel altijd met veel liefde bijgebracht. De duiven van Andrejs hebben het goed en leven in vrijheid, ze vliegen altijd los rond zijn caravan en komen op tijd weer terug voor hun optreden.

MARTIN TONEV

Cry Wheel

Martin Tonev presenteert een act met een Cyr Wheel versierd met led verlichting. Een eeuwenoude act die vooral de laatste jaren weer heruitgevonden is. Elegantie, originaliteit, nieuwigheid … een visuele act, uitzonderlijk en aantrekkelijk, met een originele stijl, die Martin presenteert – een kunstenaar met meer dan 17 jaar ervaring. Schijnbaar zonder moeite presenteert hij al balancerend visuele schoonheid in combinatie met professionaliteit. Nieuw, opwindend, anders.

Antonio Hendriks Walter

Siberische kamelen

Kamelen zijn al meer dan 6000 jaar gedomesticeerd. Hoewel men bij kamelen denkt aan hete woestijnen beschermt de dikke vacht ook tegen flinke kou. Een kleine 3000 jaar geleden kwam de kameel daarom al in Siberië voor. Deze prachtige dieren worden in de circuspiste gebracht door Antonio Hendriks Walter die het trainen van dieren met de paplepel ingegoten kreeg als telg van de roemrijke circusfamilie Boltini.

Antal veres

Illusions

Illusies in een circustent zijn best wel moeilijk uit te voeren. Dat betekent namelijk dat je van bijna alle kanten wordt bekeken. Probeer dan nog maar eens het voltallige publiek te misleiden met je illusies. Dat kunnen alleen de groten der aarde. Antal Veres brengt een spectaculaire illusie act met zijn assistenten. Puur genieten van dit bijzonder temperamentvolle nummer.

Cesar Teelker

Cloud Swing

De Cloud Swing of wolkenschommel is vrij nieuw in de circuswereld en het idee is ontstaan in Mexico. Cesar Teelker zweeft hoog in de lucht op deze schommel gemaakt van 1 touw. Een stoere niet ongevaarlijke act waarin zijn gevoel voor balans de hoofdrol speelt.

Duo Teelker

Aerial Craddle

Aerial Craddle is spectaculaire luchtacrobatiek hoog in de nok van het circus, uitgevoerd door Cesar en Kimberly Teelker. Een act vol kracht en sierlijkheid en blindelings vertrouwen in je partner. Het lijkt op dromen met je ogen open.

ALDA SILVA

The Moon

The Moon is een halve maan vormig acrobatiek apparaat waar de zeer lenige Alda Silva een luchtacrobatiek act op uitvoert. Echt mooi om te zien.

Troupe Rocker Stars

Acro Tires

Vier stoere en sterk gespierde mannen uit de Oekraïne maken in de circuspiste reusachtige sprongen op
enorme luchtbanden. Troupe Rockers Stars uit Oekraïne presenteert de act Acro Tires. Een stoere act, geniet van de spectaculaire en goed getimede salto’s. Een act die tot ware kunst is verheven bij het Spaanse Circusfestival van Albacete waar Troupe Rockers Stars in de prijzen viel.

LÉNÁRD & DANIELLA

Eenwieler kunsten

Lénárd  uit Hongarije kon je al zien in de mooiste circussen van Europa. Met slechts één fiets wordt het publiek verrast. Lénárd is een uitzonderlijke artiest die inspirerert met zijn spannende optreden. Springen op de trampoline, rijden en springen over trappen en balanceren door een baan.

Je houdt je adem in bij het laatste kunstje, als Lénárd zich op zijn eenwieler dwars door een vuurzee waagt.