DIEREN

Bij Kerstcircus Enschede staat dierenwelzijn hoog in het vaandel, dus altijd genieten. We bieden dit jaar de bijzondere prestigieuze prijswinnende duivenact van Andrejs Fjoderovs uit Letland. Geen oubollige dierenact maar iets dat de hele circuswereld al als bijzonder heeft erkend.

Zo was hij te zien bij het beroemde variétéprogramma Le Plus Grand Cabaret du Monde, hij trad op bij het Festival van Monte Carlo en Festival du Massy, reisde met de grootste Europese circussen mee. Dit jaar te zien in Enschede als publiekstrekker waarvoor mensen uit het hele land in de rij zullen staan. Geniet van deze bijzondere duivenfluisteraar.

Kamelen

De Siberische kamelen onder leiding van Antonio Hendriks hebben deze winter een extra fluffy vacht. Je zou ze zo willen knuffelen. Hoewel sommigen denken dat kamelen wilde dieren zijn, zijn ze al meer dan 6000 jaar gedomesticeerd. Hoe bijzonder zijn die dieren, die het pas warm krijgen als de temperatuur boven de 40 graden is. En in de bijzonder koude woestijnen van centraal Azië kunnen ze echt  temperaturen ver onder het vriespunt hebben vanwege die dikke vacht die pas gaat ruien in de lente. De kamelen zijn in de winter dus op zijn mooist om te zien. Antonio Hendriks is een neef van de beroemde Toni Boltini. Het circusleven, met name het met veel geduld en plezier trainen van dieren zit in zijn bloed. Geniet van zijn relaxte en toegewijde dressuur.

Kinderboerderij

Natuurlijk ook weer een heerlijke kinderboerderij met bijzondere dieren vlak voor de circusingang. Vorig jaar genoten bezoekers vooral van dieren die je normaal gesproken niet bij elke kinderboerderij ziet. Gratis te bezoeken, een zeer gewaardeerde publiekstrekker.